Verpanden

Verpanden bij een pandjeshuis steeds populairder – Is verpanden iets voor jou?

Verpanden van spullen bij een pandjeshuis zullen sommige mensen nooit doen. Echter spullen verpandendoor de strenge regelgeving en concurrentie, zijn pandjeshuizen uitgegroeid tot legitieme en verfijnde etablissementen, die er voor zorgen dat mensen op een betrouwbare manier hun spullen kunnen verkopen of verpanden. Mede door de televisie programma’s over pandjeshuizen in Amerika is het steeds populairder geworden om goederen bij een pandjeshuis spullen te verpanden. Als er net een periode is geweest waar je veel kosten hebt gemaakt, kan het een uitkomst zijn om goederen te verpanden bij een pandjeshuis. Hier is een overzicht hoe een lening bij een pandjeshuis werkt en waarom het verpanden van goederen wellicht iets voor jou is.

Verpanden bij een pandjeshuis: Een makkelijke manier om geld te lenen

Als gevolg van de economische crisis is het verpanden van goederen bij een pandjeshuis uitgegroeid tot een levensvatbaar financieel alternatief voor een lening bij een bank of ander soort krediet. Vooral omdat banken tegenwoordig minder snel leningen verstrekken en de goud prijzen de pan uit rijzen, worden mensen aangemoedigd om hun ongewenste sieraden te verkopen of te verpanden bij het lokale pandjeshuis.

Sommige mensen hebben even extra vermogen nodig voor een nieuwe auto, terwijl er steeds meer mensen zijn die extra geld nodig hebben voor de stijgende kosten van het levensonderhoud. Wat de reden ook mag zijn, goederen verpanden bij een pandjeshuis is een makkelijke manier om aan geld te komen. In Amerika zien we dat het gemiddelde bedrag wat geleend wordt door middel van goederen te verpanden, steeds verder om hoog gaat, zelfs wel 20 procent per jaar.

Lening door verpanden bij een pandjeshuis

Terwijl de verschillende pandjeshuizen andere percentages en prijzen rekenen, werken de leningen over het algemeen op de zelfde manier.

De klant brengt iets van waarde, dit kan een computer, auto of sieraden zijn, daarna beoordeeld de pandjeshuis medewerker de waarde voor verkoop of verpanden. Bij het verpanden word er direct verteld wat het bedrag aan rente is en wanneer de vervaldatum van de lening is. Er word bij het verpanden niet gekeken of iemand wel kredietwaardig is, daar het krediet gewaarborgd is door het verpande goed.

Wanneer de klant tevreden is met het te lenen bedrag en de voorwaarden van de lening, dan ontvangt de kant het afgesproken bedrag in contanten. Als tegenprestatie blijft het verpande goed bij het pandjeshuis in bewaring ter waarborg voor de lening.

De pandjeshuis medewerker zal een pandovereenkomst met naam, adres, beschrijving van het item, het geleende bedrag en de vervaldatum geven. Met deze pandovereenkomst kan dan ook het beleende item na betaling opgehaald worden. Waar wel op gelet dient te worden is om altijd een legitimatiebewijs mee te nemen, daar deze vaak nodig is om goederen te verpanden.


Wanneer de lening binnen de van te voren afgesproken termijn volledig is betaald, inclusief te afgesproken rente, krijgt de klant het verpanden item terug, na het geven van de pandovereenkomst.

Indien je goederen gaat verpanden en het geld voor de lening niet op tijd terugbetaald, of geen afspraak maakt voor een verlenging, dan is het pandjeshuis eigenaar geworden van het item en zo ook vrij om dit te verkopen. Bij meerdere pandjeshuizen is het voor de klant mogelijk om de lening te verlengen, echter dient er dan wel een maandelijkse betaling gedaan te worden voor de extra rente. Vraag voor het verpanden van een item, direct wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot verlengingen, om zo niet voor verrassingen komen te staan.

Doe onderzoek voordat je spullen of een auto gaat verpanden

Bij pandjeshuizen is het net zoals bij andere winkels, de reputatie en service kunnen verschillen. De een is professioneler, de ander geeft meer geld of heeft een lagere rente. Echter lang niet altijd is de gene die het hoogste bedrag geeft de beste om je goederen te verpanden. Ga daarom ook op onderzoek uit, om zo te kijken bij welk pandjeshuis je het best terecht kunt, voor het verpanden van goederen. Er zijn verschillende websites op internet die de de actuele prijzen van edelmetalen geven, deze zijn altijd raadzaam om te raadplegen, daar je zo kunt zien wat ongeveer de prijs moet zijn voor je sieraden.

Om te onderzoeken welk pandjeshuis de beste voorwaarden heeft, kun je het best contact op nemen met de pandjeshuizen die hier op de website staan vermeld.

Scroll naar boven