Auto bespaar tips

Een aantal bespaar tips voor als je een auto in je bezit hebt.

Vette auto

Is de auto die je hebt echt nodig? Ik ga er vanuit dat je zo i zo een auto nodig hebt, andersauto bespaar tips zou het wel erg onnozel zijn om deze op de weg te houden voor niets. Maar ik doel meer op de soort auto, het is natuurlijk erg leuk om een mooie auto te hebben, maar wegen de pluspunten van een mooie auto ook op tegen de kosten hiervan. Een kleinere auto is vaak vele malen goedkoper als een dikke bak, natuurlijk wist je dit al. Maar rij je nu in een dikke bak, bereken dan is wat de kosten hiervan zijn per maand.

Zuiniger rijden door

De motor rustig op te laten warmen, dit doe je door het eerste kwartier rustig te rijden. Hiermee bespaar je veel brandstof en je motor gaat een stuk langer mee. Is je motor warm, probeer dan toch rond de 2000 toeren over te schakelen om nog zuiniger te rijden. Wil je het helemaal zuinig aan doen rijd, dan niet sneller dan 100 kilometer per uur en vermijd zo veel mogelijk stads verkeer. Ook je banden spanning moet natuurlijk altijd juist zijn.

Besparen op brandstof

Tegenwoordig zijn de brandstof kosten al zo hoog, maar het verschilt nog al waar je tankt. Dit kan soms wel 8 cent per liter schelen, dus door slim uit te zoeken waar je tankt, kan dit op jaar basis enorm schelen.

Auto verzekering

Is de auto verzekering die je hebt echt nodig, misschien heb je een aantal jaar geleden voor een auto verzekering gekozen, maar heb je deze nu niet meer nodig. Het kan zijn dat je de verzekering wel nodig hebt, maar dat er inmiddels goedkopere alternatieven zijn. Wil jij je autoverzekering ook tot 50% goedkoper?

 

Scroll naar boven