AFM tips

Let op als je een lening afsluit!

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is een organisatie die in de gaten houd of spelers op de kredietmarkt zich wel aan de regels houden. Dus ben je van plan om een lening af te gaan sluiten, dan is het altijd verstandig om even de website van AFM te raadplegen, zodat jij weet of jouw krediet verstrekker zich wel aan de regels houd.

Een aantal tips van de AFM

  • Als je van plan bent om een lening af te sluiten, ga dan eerst na of de gekozen krediet verstrekker een vergunning heeft van de AFM of DNB.
  • Pas op met callcenters, die bellen om jouw lening over te sluiten, zodat je meer bij kunt lenen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van AFM
  • Soms word er van een krediet verstrekker een geld bedrag gevraagd, voordat je een lening kunt afsluiten. Dit is verboden, namelijk een tussenpersoon wordt door de bank betaald. Dus betaal nooit van te voren voor een lening aanvraag.
  • Natuurlijk moet je voordat je een lening afsluit goed van te voren nadenken hier over. Teken daarom nooit een leenovereenkomst onder druk, neem gewoon je tijd.
  • Als je een lening afsluit, denk er dan ook om hoe lang je er aan vast zit en wat de kosten zullen zijn.

Dit waren een aantal tips voor het aangaan van een lening. Als je hier meer van wilt weten, dan adviseert pandjeshuis overzicht om de informatie op de website van Autoriteit Financiële Markten goed door te lezen.

Scroll naar boven