besparen op je verzekering

Besparen op je verzekering of verzekeringen

Veel mensen weten dat ze kunnen besparen op verzekeringen, echter weinig beginnen besparen op je verzekeringmet besparen. Dit komt vaak dat men het goed vindt hoe het is en er verder geen aandacht aan schenken, of het te veel moeite vinden om te veranderen van verzekering. Pas als je tegen iemand zegt: Ik bespaar nu jaarlijks € 1.500,00 op mijn verzekeringen. Als ze dat horen dan zijn ze ineens wel geïnteresseerd in het hele verhaal over besparen op je verzekeringen.

Direct besparen op je verzekering? Klik Hier

Echt zoveel besparen per jaar

Echt zoveel besparen per jaar, hoe doe je dat?  Dat is het antwoord wat de meeste mensen geven, als je zegt dat je nu € 1.500,00 per jaar bespaard op je verzekeringen. Ben jij ook zo iemand? Ik ga er vanuit van wel, daar op het moment nog maar 6% van alle Nederlanders overstapt van verzekering (en mensen nog wel zeggen dat Nederlanders gierig zijn),terwijl er zo makkelijk veel geld te besparen is met verzekeringen.

Hoe zoveel besparen op verzekeringen

Een verzekering waar je erg veel mee kunt besparen is je ziektekosten verzekering. Deze verzekering is de laatste tijd vaak in het nieuws, daar er steeds aan gesleuteld word. Per januari 2012 zal het eigen risico van € 170,00 naar € 220,00 gaan, dus deze verzekeringen worden op zich nog duurder, daar er minder vergoed word. Hierdoor word het alleen maar aantrekkelijker om eens goed rond te kijken of er niet ergens iets goedkopers is. Tussen de verschillende aanbieders van verzekeringen zit namelijk een groot verschil, dit terwijl de verzekeringen net zo goed zijn en het zelfde dekken, of soms zelfs nog meer. Dus wil je wel de zelfde service, maar een stuk minder betalen, dan doe je er goed aan om over te stappen, dit kan alleen al € 600,00 per persoon aan besparingen opleveren. Het overstappen kun je makkelijk doen als je naar een nieuwe maatschappij gaat, hou er echter wel rekening mee dat dit voor 1 januari gebeurd. De uiterste tijd dat je een nieuwe verzekering maatschappij moet hebben is 1 februari, daarna moet je weer een jaar wachten en zo veel extra geld besparen.

Op je auto verzekering kun je ook veel besparen, door te kijken of er geen goedkopere alternatieven zijn. Dit kun je doen door de verschillende aanbieders te vergelijken met de zelfde soort verzekeringen, dit kan al een aantal euro’s schelen. Maar heb je nu bijvoorbeeld een all-risk verzekering voor je auto die je zeven jaar geleden nieuw hebt gekocht, dan kun je jezelf wel is gaan afvragen of dit nu nog echt nodig is, daar de auto op het moment niet meer zo veel waard is als zeven aar geleden. Dit kan een grote besparing opleven, namelijk WA is vaak stukken goedkoper.

Waar nog meer aan denken

Hierboven werden twee voorbeelden genoemd waar veel op te besparen valt. Er zijn natuurlijk nog een stuk meer verzekeringen waar je op kunt besparen. Het beste is om alles bij elkaar te pakken, zodat je weet waar je voor betaald, vaak gebeurd het namelijk dat je ergens dubbel voor betaald, omdat je het gewoon weg dubbel hebt. Je kunt natuurlijk ook een adviseur lang laten komen, houd er echter wel rekening mee dat sommige van deze aardige mensen, jou zo veel mogelijk proberen aan te smeren, wat je wellicht niet nodig hebt, maar zij veel provisie op krijgen. Daarom is het een goed idee om eens rustig op internet de verschillende verzekeraars bij langs te gaan.


Wat ik hier nog aan wil toevoegen is dat het vaak goedkoper verzekeren is als je dit met meerdere mensen doet, een goed voorbeeld is te vinden op de website van UnitedConsumers , hier zijn leuke besparingen op je verzekeringen te behalen, doordat er al meer dan 500.000 mensen deelnemers zijn, staan ze zo natuurlijk erg sterk. Wat ook erg makkelijk is, dat je makkelijk kunt kijken wat je bespaard per verzekering. Dus ik zou zeggen, blijf je denken aan het vele geld dat je kunt besparen op een makkelijke manier, of ga je direct veel geld besparen op je verzekeringen?

 

Scroll naar boven