Overige soorten leningen

Andere manieren om geld te lenen

Natuurlijk is het makkelijk om bij een pandjeshuis geld te lenen, door waardevolle spullen te belenen. Alleen dien je dan wel in het bezit te zijn van waardevolle spullen, die je ook nog eens moet kunnen missen voor de tijd dat je extra geld wilt lenen.

Niet alle mensen hebben deze waardevolle spullen die ze kunnen missen om snel geld te soorten leningenlenen, namelijk veel waardevolle spullen zijn dagelijks in gebruik of hebben emotionele waarde. Daarom zal ik op deze pagina nog een aantal verschillende soorten leningen bespreken, waar je snel geld kunt lenen.

 

Mini Lening 

Een mini lening is een soort lening die de laatste tijd steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Het woord minilening zegt eigenlijk al wat voor lening het is, namelijk een lening van een relatief klein geld bedrag. Je kunt dan denken aan een bedrag tot zo’n € 500,00, dit bedrag moet vaak wel weer snel terug betaald worden. De looptijd van deze lening is vaak tussen de 21 en 30 dagen. Over het geleende bedrag hoeft er dan geen rente betaald te worden, echter zijn er wel kosten aan verbonden zoals administratie kosten. Eigenlijk kun je deze kosten natuurlijk wel zien als rente, alleen gaan deze kosten gelijk van het bedrag af. Dus als je bijvoorbeeld € 100,00 leent dan krijg je bijvoorbeeld maar € 80,00 op je rekening, dit doordat de kosten er direct afgehaald worden. Het voordeel van het afsluiten van een mini lening is, dat je het geld erg snel beschikbaar hebt, namelijk al binnen twee uur tijd. Een van de nadelen van een mini lening is als je het bedrag niet op tijd terug kunt betalen, dat het erg veel rente kost. Maar dit is eigenlijk bij alle soort leningen zo.

Credit Card Lening

Met een Credit Card kun je op veel plaatsen betalen of pinnen bij het pinautomaat zoals met je bankpas. Echter met een Credit Card betaal je met geld van je Credit Card maatschappij. Dit geld wat je van hun leent kun je aan het einde van de maand terug betalen, zonder hier rente voor te betalen. Is je financiële situatie aan het einde van de maand nog niet voldoende verbeterd, zodat je het geld van de Credit Card betalingen terug kunt betalen. Dan kun je het verschuldigde bedrag gespreid terug betalen aan de Credit Card maatschappij, over dit bedrag moet je dan wel rente betalen. Dus wil je veilig betalen met een Credit Card (aankopen zijn namelijk verzekerd) en aan het eind van de maand je gebruikt krediet aanzuiveren, dan betaal je geen rente kosten. Verder heb je vaak bij een Credit Card vaste jaarlijkse kosten, echter zijn deze te verwaarlozen als je kijkt naar het betaling gemak.

 

 

Scroll naar boven