auto lening

Auto lening informatie

Het afsluiten van een autolening kan een mooie manier zijn om de aanschaf van een auto te financieren. Maar hoe werkt het? En wat komt er allemaal bij kijken?

Auto lening afsluiten

Het kan zijn dat je door omstandigheden, zoals een nieuwe baan of gezinsuitbreiding, een auto lening afsluitennieuwe auto nodig hebt. Of misschien wil je je droomauto kopen of ben je gewoon aan iets anders toe. Hoe dan ook, het kopen van een auto kost geld. Als je dat op dat moment niet hebt, dan kan je in veel gevallen een autolening afsluiten. Dit kan bij veel, vooral grotere, autobedrijven en bij de meeste banken. Je betaald dan het aankoopbedrag van de auto in termijnen af. Hier komt dan nog rente boven op.


Voordelen
Het grote voordeel van een het afsluiten van een lening voor je auto is natuurlijk dat je er gelijk over het geld, en dus de auto, kan beschikken. Handig voor als je niet hebt gespaard of plotseling een auto nodig hebt. Als je niet het hele bedrag hebt, kijk dan of je een gedeeltelijke aanbetaling kan doen. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in de maandlasten van de lening.

Nadelen
Je betaald rente over het bedrag dat je leent. Hierdoor betaal je uiteindelijk dus meer voor je auto dan de aanschafprijs. Het kan ook zijn dat je je auto tijdens de looptijd van de lening verkoopt of bijvoorbeeld total loss rijdt. Dan moet je dus nog een tijd betalen voor iets wat je niet meer hebt. Hou er ook mee dat, vooral nieuwe, auto’s snel in waarde dalen. Het kan dus zijn dat je een lening af sluit voor iets dat een paar jaar later nog maar de helft waard is.

Tips
Vergelijk de aanbieders onderling goed. Let niet alleen op rente percentages, maar ook op andere voorwaarden. Mag je bijvoorbeeld boetevrij aflossen? Dit kan van belang zijn als je de auto tussentijds verkoopt. Vaak zullen autoverkopers je een bedrijf voordragen waar je je lening af kan sluiten. Je hoeft hier niet in mee te gaan, want dit hoeft niet automatisch de beste keus voor jou te zijn, maar vaak is er een deal tussen de autoverkoper en de instantie die de lening verstrekt.

Scroll naar boven